jezelf ontwikkelen doe je samen
  Onderbouwinformatie.
Een maand voor dat het kind 4 wordt, krijgt het post van school. Je kind krijgt een kaart waar op staat in welke groep het komt en hoe de leerkracht heet. Ook als ouders krijg je post met praktische informatie over de onderbouw.  De dag nadat je kind 4 is geworden, start het bij ons op school. De eerste week is een 'wenweek' waarin je kind halve dagen (tot 11.45 u) naar school gaat. De eerste dagen komt er veel op je kind af. We adviseren om je kind nog niet meteen naar de BSO te laten gaan.

Na 1 mei plaatsen we geen onderbouwleerlingen meer in de klassen. Kinderen die na 30 april 4 jaar worden, starten bij ons op de eerste dag na de zomervakantie. Zij ontvangen wel een uitnodiging voor de vrolijke ochtend. Op die ochtend (vlak voor de zomervakantie) kunnen ze alvast een kijkje nemen in de klas.
 
  Als je kind bij ons start verwachten we al een zekere mate van zelfredzaamheid. Niet voor niets is het motto van montessorionderwijs 'help, het me zelf te doen'. Uiteraard is je kind zindelijk en kan het zelf zijn billen vegen. Je kind kan zich zelfstandig aankleden en ook het aan- en uittrekken van de jas is geen probleem. Het helpt als je kind al gewend is om thuis taakjes te doen. Op de basisschool word je als ouder niet dagelijks geinformeerd over het reilen en zeilen van je kind. Voor veel ouders is dit wennen. Ga er vanuit dat geen nieuws, goed nieuws betekent. Na enkele weken is er een eerste oudergesprek voor de leerlingen die instromen in groep 1. De leerkrachten van groep 2 brengen een huisbezoek. Het is een informeel bezoek en bevordert de laagdrempeligheid van de school.
 

Ik eet het beter

Op school eten we een gezond 10 uurtje en lunchen we gezond. Het dagelijkse 10 uurtje is bij voorkeur gruit (groente of fruit), water of een andere gezonde dorstlesser. Voor de lunch zien we graag boterhammen met een gezonde dorstlesser.

Als school willen we verantwoorde traktaties. Voor ons betekent dit bescheiden traktaties en kleurstof vrij. In elke klas zitten kinderen die hyperactief reageren op (te veel) kleurstof. Chips, lollyís, kauwgum en zeer ongezonde traktaties worden niet op school gegeten. Ongezonde traktaties laten we de jarige wel uitdelen maar daarna vragen we  de traktatie mee naar huis te nemen. Wil je zelf bakken? Doe dit dan zo gezond mogelijk, met natuurlijke grondstoffen. Wat is er mis met een naturel cakeje, in een bescheiden formaat? Op internet vind je talloze ideeŽn over gezond trakteren. Het is altijd leuk dat bij verjaardagen het team niet vergeten wordt. Ook wij vinden het prettig als de traktaties gezond en bescheiden blijven.